FőoldalKübler
GORE-TEX

 

gore_tex.jpg GORE-TEX ®

 

A Portwest A GORE-TEX® büszke partnereként gyártja a prémium minőségű jól láthatósági és esőruházati termékeit. A tervezet modelek funkcionálisak és mindig a legujabb design szerint készülnek, teljesen vizhatlan és lélegző tulajdonságokkal, tartós és nagyon kényelmes kivitelben. 

Technikai alapok

A GORE-TEX® technikai ruházat az elérhető legtartósabb vízálló, szélálló, lélegző ruházat. A kültéri tevékenységhez kifejlesztett szövetet vízálló membránnal laminélják ami egy duzasztott politetrafluoretilén (éPTFE) összetételű anyag. 

Hogyan működik ? 

A GORE-TEX® membrán négyzethüvelykenként 9 billió mikroszkópikus pórussal rendelkezik, melyek megakadályozzák a víz és a szél behatólását. A pórusok 20000-szer kisebbek, mint a vízcsepp, ugyanakkor 700-szor nagyobbak, mint a páramolekulák, így lehetővé teszik az izzadtság átengedését, miközben megakadályozzák a víz behatólását. A pórusok szerkezete a membránt szélállóvá is teszi.

Mennyire stapabíró a GORE-TEX® technikai ruházat ?  

Mivel a tartóság nagyrészben a külső anyagtól függ, a laminálási eljárás és a felhasznált anyagok minősége rendkivül fontos. A GORE-TEX® vízálló membrán az anyagvastagsághoz visszonyítva rendkivül erős. A WL Gore& Associates vizsgálatai garantálják az anyag tartósságát.  

A GORE-TEX® technikai ruházat megtartja vízállóságát ? 

IGEN. A GORE-TEX® termékek mindig vízállóak maradnak, amig az anyag nem lyukad. A polytetrafluoroethylene egy inert anyag, amely nem reagál a hő vagy fém káros hatásaira. A GORE-TEX® a szövet meghaladja a Bitish Standard vízhatlansági előírásait. (BS3424 9. rész)